Verhuur

Met onze welbekende bioscoopsets en vertrouwd technisch materiaal wordt jouw verhaal ook écht gezien. Of je het nu groot of klein wilt aanpakken, we hebben sets in allerlei soorten en maten.

Wij leveren volledige buitenbioscoop-sets, zorgenvrij op locatie. Met diverse sit-in en drive-in sets zit daar zeker iets bij dat bij jouw evenement past. Alle sets die wij leveren zijn voorzien van bijbehorende projectoren voor het formaat scherm. De sets huur je inclusief techniek, op- en afbouw en bediening. We kunnen ofwel met versterkt geluid draaien of maken gebruik van de draadloze silent cinema koptelefoons. Organiseer je een drive-in? Wij helpen je met het plaatsen van auto’s en vragen de FM-frequentie aan. Met de film en filmrechten zit het ook goed, dankzij onze jarenlange ervaring in de branche hebben wij warme contacten opgebouwd bij de filmdistributeurs. Ben je toch op zoek naar een andere set of dienst? Dan kunnen wij uiteraard ook maatwerk leveren.

 

Standaard sets

We weten dat er maar weinig evenementen standaard zijn – toch zijn onze sets de basis van iedere openluchtbioscoop. Welk type scherm je nodig hebt hangt af van het bezoekersaantal, de locatie, het doel van de vertoning en het WAUW effect dat je wilt creëren.
Wij denken hierin graag met je mee. 

“Outdoor Cinema is onze partner voor de buitenfilms sinds het begin van deze eeuw of misschien zelfs nog wel in de vorige. 
Dat zegt in feite al genoeg.”

Margret Wagenaar – Manager Cinema Oostereiland

5M set

5m Air

Opblaasbaar scherm of een aluminium truss-constructie. Met een zichtmaat van 5,20 meter breed en 2,80 meter hoog kunnen hier tot ongeveer 250 bezoekers van genieten.

6M set

Airscreen scherm met opblaasbaar frame. Met een zichtmaat van 6,10 meter breed en 3,43 meter hoog kunnen hier tot ongeveer 350 bezoekers van genieten.

7M set

Airscreen scherm met opblaasbaar frame of een aluminium truss-constructie. Met een zichtmaat van 7,20 meter breed en 4 meter hoog kunnen hier tot ongeveer 500 bezoekers van genieten.

9M set

Airscreen scherm met opblaasbaar frame. Met een zichtmaat van 9,15 meter breed bij 5 meter hoog kunnen hier met gemak 750 bezoekers van genieten. Ook uitermate geschikt voor een ‘drive-in bioscoop’ tot 90 auto’s.

12M set

Airscreen scherm met opblaasbaar frame. Met een zichtmaat van 12 meter breed bij 6 meter hoog kunnen hier ruim 1000 bezoekers van genieten. Ook geschikt voor een ‘drive-in bioscoop’ tot 130 auto’s.

16M set

Foto Het Nest - Fang Wester

Airscreen scherm met opblaasbaar frame. Met een zichtmaat van 16 meter breed bij 8 meter hoog kunnen hier ca. 2500 bezoekers of ca. 240 auto’s van genieten van een imposante filmvertoning. 

 

Extra materiaal

Naast onze sets, verhuren wij extra artikelen als silent cinema koptelefoons, (sfeer)verlichting, stroom, microfoons, ballast, tenten en andere apparatuur. Ook verzorgen wij catering, ticketing en transport. En boeken wij event crew als EHBO, DJ, technicus, fotograaf en beveiliging.

Heb je een keus kunnen maken?

Verschillende outdoor cinema vormen

Heb je al nagedacht over wat voor soort outdoor cinema event je wilt organiseren? Van ‘standaard’ buitenbioscoop, silent cinema tot drive-in en special screening concepts – er zijn veel mogelijkheden. Wat bij je past, ligt volledig aan je doelgroep, de boodschap en de content die jij over wilt brengen.

Buitenbioscoop

7m Airscreen

Een buitenbioscoop is wat het is. Alleen zorgen wij er met onze inspanning en techniek voor dat het een totaal andere beleving is dan de ‘gewone bioscoop’. De sfeer maakt het magisch.

Silent Cinema

Even helemaal in je eigen wereldje, je wordt zo de film ingezogen en heel af en toe neem je de koptelefoon af en luister je naar de stilte om je heen.

Drive-in bioscoop

Wie kent het niet, het idyllische beeld van een klassieke auto met een stelletje dat de armen om elkaar heen geslagen heeft. Op de achtergrond rijst een groot doek in de donkere nacht met hier en daar een vallende ster.

Specials

Boten, vliegtuigen of fietsen. Bubbelbaden, ijsbanen of zwembaden. Voor ons is niet veel meer te gek. Wij denken graag mee om de locatie en ervaring volledig in lijn met de film te brengen. Zo hebben wij de eerste Fly-in Bioscoop ter wereld georganiseerd. Daag ons dus vooral uit.

Voorbeeld projecten

oc