Over ons

Klein, groter, groot. Outdoor Cinema heeft de juiste materialen en kennis in huis om vrijwel elke projectie te realiseren. Van 2 tot 200 m2 scherm in lichtgewicht-, truss- of opblaasbaar-frame, belicht met 3.000 tot 30.000 ansi-lumen, van LCD, DLP tot DCP. Van zaalpresentaties tot drijvende schermen, van inloopcinema tot Drive-, Drijf- of Fly-in: we doen het allemaal. “Geef ons een thema en we regisseren desgewenst het hele evenement, van vergunning tot aftiteling! Met onze enthousiaste en gemotiveerde crew hebben we nog nooit een klus niet geklaard.

Werkwijze

Als de aanvraag bij ons binnenkomt nemen we eerst contact op om de juiste informatie te verzamelen om een gedegen offerte te kunnen doen. Daarna volgt een locatiebezoek om de puntjes op de i te zetten. We verzorgen de afkoop van filmrechten en denken graag mee over de filmkeuze. Ook adviseren we bij het aanvragen van de benodigde vergunningen. Als de set-up het toelaat komen we op de dag van het evenement opbouwen op een samen overeengekomen tijdstip, minimaal 4 uur van tevoren (bij de kleinste set). Voordat het publiek binnenkomt doen we een soundcheck en zodra het daglicht het toelaat stellen we het beeld af. De film kan op zijn vroegst een half uur na zonsondergang van start gaan. Na de film geven we de bezoekers de ruimte om in alle rust binnen de afgesproken tijd het terrein te verland. Desgewenst zetten we daarbij een muziekje aan. In de meeste gevallen kunnen we de set nog dezelfde avond afbreken. Naast de basissets doen we ook maatwerk waarbij we de locatie zoveel mogelijk tot zijn recht laten komen. Denk hierbij aan schermen in en op het water en projectie op muren, bomen of gebouwen of het extra uitlichten van de locatie. We denken graag mee over de mogelijkheden van elk idee.

Maatwerk

Wij zien goed in dat ieder evenement zijn eigen wensen met zich mee brengt en daarom gaan we het liefst met jullie, de klant, om de tafel zitten om maatwerk af te leveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het onderstaande, maar we kunnen verder gaan dan dit.
 • Filmlounge: stoelen, banken, zitzakken, loungestoelen, creatieve hersenspinsels om op te zitten of thematisch gemaakte lounge
 • Theaterverlichting voor het uitlichten van bomen, muren, omgeving.
 • Zodra er water in de buurt is kijken we graag naar de mogelijkheden om er een scherm in te zetten (we spelen graag met water).
 • We denken graag mee over de inrichting en sfeer van de locatie.
 • Als extra invulling van de avond kunnen we acteurs en figuranten verzorgen.
 • Wij hebben verschillende dj’s in huis die zeer veel van muziek houden. Ze kunnen voorafgaand aan of na de film voor extra sfeer zorgen.
 • Horecabenodigdheden, toiletvoorzieningen, stroom, kaartverkoop, EHBO en beveiliging.
 • Audio over draadloze koptelefoons en/of een FM-zender.
 • Graag denken we mee over een passende invulling van de sponsoruitingen.
 • Voor de kleintjes kunnen we workshops organiseren, maar ook bijvoorbeeld een springkussen neerzetten.

  Ons team

  Roelof Fruithof – eigenaar/creatief directeur
  Zijn passie is het creëren van sfeer op locatie en het improviseren door middel van een creatief traject of improvisatie, waarbij het uitgangspunt is dat de bezoeker een leuke avond heeft. Dit straalt door naar de klant. Naast dit werk is vooral reizen een vast gegeven, wat goed past in het zomerse plaatje van Outdoor Cinema en dankzij internet is zijn mobiele kantoor overal en altijd operationeel.

  Lievelingsfilm: The Big Lebowski
  Muziek (beste album van 2012): Nick Waterhouse – Time’s All Gone

  Migo Roncetti – verhuur

  Alexandra Lodewijkx – productie events

  Sander Wit – visueel alleskunner

  Robbin Wit – broer van Sander en knoopt alles aan elkaar

  Patrick de Vries – filmkenner en sociaal dier

  Erwin Schoof – aanpakker