Financiën

Het is natuurlijk heel erg leuk is om mensen blij te maken met een filmvoorstelling in de open lucht, maar dit kost ook geld. Er zijn verschillende mogelijkheden om tot een toereikend budget te komen en eventueel nog iets te verdienen.

Entree
Als u de organisator bent van een evenement, dan kunt u natuurlijk de bezoeker vragen om een bijdrage. Dit kan tot gevolg hebben dat de distributeur van de film een percentage wil van het entreegeld in plaats van een afkoopbedrag voor de film.

Horeca
Het verkopen eten en drinken kan natuurlijk extra geld opleveren. Vraag naar onze ideeën hierover.

Reclame
Als duidelijk is wat de doelgroep is van het evenement, dan zijn er vast bedrijven die interesse hebben om reclame uitingen te ventileren. Deze kunnen uiteraard vertoond worden op het scherm, maar denk ook aan een uiting op een eventuele flyer, poster of banner.

Sponsoring
Naast reclame zijn er ook vaak sponsoren die zich willen verbinden met een dergelijk evenement. Denk hierbij aan ruilhandel. Spullen voor uitingen, geld voor uitingen of toegangskaartjes in ruil voor een doos bedrukte poncho’s. Wees creatief!

Subsidies en fondsen
Naast de middenstand is natuurlijk ook de overheid – zij het steeds minder –  nog steeds gebaat bij leuke culturele evenementen en projecten die de sociale cohesie verbeteren. Vraag hiernaar bij de verschillende fondsen of bijvoorbeeld de gemeente.