Locatie

Waarschijnlijk heeft u al een idee waar wij ons kunnen opstellen. Wij kunnen op vrijwel iedere locatie een openluchtbioscoop opbouwen, maar misschien heeft de locatie wel haken en ogen. Kijk even naar het onderstaande om te zien of dit daadwerkelijk de meest geschikte plek is.

Heeft u de juiste vergunningen?
In Nederland hebben we te maken met vele regels. Het is altijd nodig om bij een bezoekersaantal van meer dan vijftig een evenementenvergunning aan te vragen. Deze kan aangevraagd worden bij de gemeente, meestal direct via de website. Naast een evenementenvergunning zijn er soms nog extra vergunningen nodig voor het schenken van alcohol of het aanbieden van eten dat op locatie bereid wordt.

Is er horeca aanwezig?
Bij een filmavond hoort een hapje en een drankje. Daarbij kan de verkoop hiervan helpen om de inkomsten op te schroeven. Als er geen horeca aanwezig is op de locatie dan kan dit waarschijnlijk wel geleverd worden. Dit heeft gevolgen voor onder andere het budget en voor het stroomverbruik. Uit ervaring weten wij dat bezoekers van een filmvoorstelling in de open lucht graag zelf hun hapje en een drankje meenemen. Staat u dit toe of wilt u dit zelf in de hand houden? Om tijdens de film op te staan en een drankje te halen bij de bar dat vinden veel mensen toch vervelend. Daar zijn oplossingen voor te verzinnen, waarbij we u graag helpen.

Is er veel omgevingslicht aanwezig?
Omgevingslicht is fijn voor de bezoekers om hun stoel en de bar te vinden en na afloop het terrein te verlaten. Omgevingslicht (denk bijvoorbeeld aan lantaarnpalen en winkeletalages) kunt u meestal uit (laten) zetten, door ons of officiële instanties, om tijdens de film minder hinder te hebben ten opzichte van de projectie, maar ook van de sfeer (verlichting).

Is er veel omgevingsgeluid?
Net zoals licht kan ook omgevingsgeluid hinder opleveren. Net zo goed kan het geluid van de film voor omwonenden hinder opleveren. Het eerste is te verhelpen door het bijvoorbeeld het scherm de juiste kant op te zetten. Ook kunnen wij meer geluid leveren om een teveel aan omgevingsgeluid te overstemmen. Het tweede is vaak vastgelegd in een vergunning die door de gemeente uitgegeven wordt bij dit soort evenementen. Is het geluid van een film alsnog een probleem voor omwonenden of een vergunningverlener dan kunnen wij de ‘Silent Cinema’ leveren. Daarbij leveren we draadloze koptelefoons voor een zeer intieme filmbeleving.

Is er water aanwezig?
Als er water zoals bijvoorbeeld een meertje, plas of rivier aanwezig is dan is het misschien wel mogelijk om het scherm in het water te plaatsten.
Dit werkt altijd zeer verrassend voor de bezoekers en dus sfeerverhogend.